Aici găsiţi răspunsuri la întrebările cele mai frecvente:
Cât de periculoase sunt razele infraroşii?
Razele infraroşii sunt componente naturale ale luminii solare. Acestea sunt date de toate corpurile încălzite în cantitate mai ridicată, de exemplu de teracote sau instalaţiile de încălzire prin infraroşu. Razele infraroşii nu sunt periculoase şi sunt utilizate în domeniul medical şi terapeutic.
Care este diferenţa între un sistem inteligent de încălzire şi o instalaţie de încălzire normală?
Instalaţiile de încălzire cum ar fi centralele pe bază de apă caldă, radiatoarele cu suflantă sau acumulatoarele de energie pe timp de noapte încălzesc aerul din încăpere. Aerul care circulă prin încăpere asigură încălzirea indirectă a obiectelor, pereţilor ş.a.m.d. Pe baza sistemului inteligent de încălzire NLD ihs, încăperile şi obiectele care se află în acestea sunt încălzite direct prin razele infraroşii, fără ca energia să mai treacă prin aer. Pe baza acestui principiu, temperatura aerului poate să rămână la acelaşi nivel de confort şi căldură.

Vezi principiul de funcţionare

Cât de ridicate sunt cheltuielile pentru energia electrică?
Cheltuielile pentru energia electrică depind de puterea aparatului instalat şi de comportamentul de încălzire individual al utilizatorului, precum şi de structura încăperii, respectiv a izolării. Tariful particular este de asemenea un factor important. Astfel, nu putem să facem afirmaţii general valabile în acest sens. Independent de condiţiile individuale, putem totuşi să facem următoarele afirmaţii în ceea ce priveşte costurile de energie electrică în cazul unui sistem inteligent de încălzire NLD ihs, în comparaţie cu alte sisteme de încălzire. Modelele noi de acumulatoare de energie pe timp de noapte duc la costuri confirmate de utilizatori, care corespund aproximativ unui sistem de încălzire centrală. Ţinând cont de faptul că sistemul inteligent NLD ihs are alt principiu de acţionare, costurile aferente acestui tip de încălzire sunt mai mici. Aceste sisteme inteligente facilitează reglarea exactă a căldurii în orice moment al zilei, excluzând traseul de încălzire ineficientă a aerului.
Cât de ridicate sunt costurile de investiţie?
În contrast cu încălzirile pe gaz sau combustibil, prin achiziţionarea unei instalaţii inteligente de încălzire NLD ihs, scăpaţi de costurile aferente cablurilor, sobelor de încălzit, căminelor şi de costurile anuale de reparaţii şi întreţinere. Este suficient să aveţi o priză obişnuită cu valori normale. Montarea modelului pe perete şi pe tavan este posibilă printr-un sistem de fixare uzual.
Sistemul inteligent de încălzire NLD ihs este doar o metodă suplimentară, sau are capacitatea de a încălzi întreaga locuinţă?
Sistemul inteligent de încălzire NLD ihs nu trebuie să fie tratat ca o metodă suplimentară în caz de nevoie, ci este conceput în mod special pentru a încălzi întreaga locuinţă. Căldura poate să fie reglată pe anumite zone, în funcţie de nevoile individuale. Prin încălzirea unei locuinţe întregi sunt reduse considerabil nu doar costurile curente, ci şi cele aferente spaţiilor pentru încălzirea centrală, a cablurilor, căminelor şi rezervoarelor de combustibil etc.
Dispune sistemul inteligent de încălzire NLD ihs de un comutator sau termostat?
Sistemele inteligente de încălzire NLD ihs deţin un comutator selectiv care facilitează oprirea aparatului sau acţionarea acestuia în două zone cu temperaturi diferite. Cu ajutorul acestor termostate încorporate, căldura nu depăşeşte zona selectată pentru un anumit nivel de temperatură sau valoarea maximă de siguranţă. Temperatura din încăpere este controlată printr-un termostat extern prin radio. Acest termostat extern este disponibil şi sub formă de accesoriu.

[link către magazinul online]
Pot să controlez sistemul inteligent de încălzire NLD ihs cu ajutorul unui contor temporizat?
Pentru controlarea unui sistem inteligent de încălzire NLD ihs sunt recomandate contoarele temporizate obişnuite. De altfel, căldura controlată printr-un contor temporizat se păstrează permanent pentru intervalele şi zonele stabilite, independent de temperatura încăperii la care s-a ajuns. În cazul intervalelor de încălzire alese pentru timp scurt, nu veţi întâmpina nici un fel de probleme.

În cazul intervalelor mai lungi, recomandăm controlarea în funcţie de temperatura încăperii. Sistemele de control corespunzătoare, care pot să fie programate în funcţie de timp şi temperatură (săptămânal sau zilnic), sunt disponibile sub formă de piese accesorii.

Care este cel mai avantajos loc pentru un montaj pe perete?
În cazul unui montaj pe perete este avantajos dacă sistemul inteligent de încălzire NLD ihs radiază în direcţia unui perete exterior. Să reţineţi că radiaţia nu trebuie să fie împiedicată de perdele, plante sau mobilă.

Montajul pe tavan se recomandă atunci când doriţi să încălziţi doar anumite zone dintr-o încăpere. Un exemplu în acest sens sunt locurile de muncă într-un birou spaţios, locurile de muncă într-o încăpere mare, care trebuie doar puţin încălzită, spaţiile recreative, încăperile mici fără spaţiu pe perete.

Ce capacitate este necesară pentru încălzirea unei încăperi?
Capacitatea de încălzire necesară depinde de mai mulţi factori. Printre aceştia se numără tipul izolării şi numărul pereţilor exteriori. Cu ajutorul calculatorului nostru puteţi să evaluaţi foarte simplu capacitatea de încălzire de care aveţi nevoie dumneavoastră.

[link către calculatorul online]
Cât de fierbinte va fi suprafaţa încălzită cu raze infraroşii?
Sistemele inteligente de încălzire pot să fie acţionate în două zone cu temperaturi diferite. Temperatura de suprafaţă cuprinde fie 95 C°, fie 120 C°. Pentru a evita pericolul de ardere, sistemele inteligente de încălzire sunt prevăzute cu o suprafaţă specială. Aceasta evită transferul de căldură rapid în cazul atingerilor neintenţionate. Contactul scurt nu este periculos şi duce la îndepărtarea automată a mâinilor. Caracteristicile unui sistem inteligente de încălzire NLD ihs corespund sobelor de teracotă din ceramică. Persoanelor care nu au simţurile dezvoltate normal sau au nevoie de supraveghere, le recomandăm să respecte aceleaşi măsurile de prevedere de care ţin cont în cazul folosirii sobelor de teracotă.
Generează sistemul de încălzire NLD ihs poluare electromagnetică?
Sistemele inteligente de încălzire NLD ihs nu conţin electromagneţi. Acestea emit exclusiv raze infraroşii de căldură.
Este posibil ca aparatul mobil să cadă sau să alunece?
În principiu, sistemele inteligente de încălzire NLD ihs sunt echipate cu roţi. Astfel, poziţia din încăperea dumneavoastră poate să fie modificată cu uşurinţă. Datorită centrului de greutate redus şi a distanţei de rotire lată, nu există riscul de răsturnare. Roţile sunt asigurate împotriva rostogolirii neprevăzute cu ajutorul unui dispozitiv de fixare.